HTML

Mélisande gyűrűje

"Golaud sírdogáló lányra lel egy sűrű erdőben. Magával viszi nagyapja várába, és feleségül veszi. Mélisande sokat van együtt Golaud testvérével, Pelléasszal. Egyszer Mélisande sokáig játszadozik a férjétől kapott jegygyűrűvel, amíg egy mély kútba ejti. Golaud szívében fokozatosan felébred a féltékenység öccse iránt. A gyűrű elvesztésének nagy jelentőséget tulajdonít. Pelléas hosszú útra készül, arra kéri Mélisande-ot, találkozzanak még egyszer, hogy elbúcsúzhassanak. Golaud kilesi őket, és megöli Pelléast. Mélisande megszüli gyermekét, de haldoklik. Golaud még most is arról faggatja, szerette-e Pelléast. Az asszony csak annyit tud mondani, hogy ártatlanul szerették egymást, majd örökre lehunyja szemét."

Címkék

címkék

Friss topikok

  • almonda: De klassz lehetett! Kár, hogy nincs sok ilyen. S nem csak deLux szinten lenne jó... hanem olyan e... (2010.02.03. 18:42) Behavazott Nagykörút, forrócsokival
  • lilja4ever: @Mélisande: olyan sótlan és unalmas a tanárnő, hogy kész szenvedés volt végigülni. Semmi nem marad... (2010.01.08. 00:42) 16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen
  • Mélisande: Ez jó! Nem is tudtam, hogy feldolgozták Legjobb lehet feliratozva, hallgatni hozzá a pattogós finn... (2009.10.05. 12:12) Veijo Meri: Manilakötél
  • szamárfül/pável: enyém az öröm :) (2009.08.06. 00:19) 3 skandináv regény
  • Mélisande: :) Azért látom, Te is kialakítottad az attitűdöd Izlanddal kapcsolatban:) Úgyhogy nem magyarázkodo... (2008.10.15. 13:23) Izland nagy bajban van

Szerzők

Kettő

2007.10.02. 09:04 Mélisande

Nagyon szomoró és magányos vagyok. Néhány kislánykori kép suhan el mellettem: Zsuzsi kutya, a Leonardo film betétdala, amit iskolából hazamenet dúdoltam, miközben a még le nem rakott gázcsöveken egyensúlyoztam. Hosszú utat tettem meg azóta, , reményekkel , várakozással, készülődéssel. Ha most visszatérnék az idő eme pontjára, igencsak elszomorodnék, látva, hová is vezetett ez a hosszú út. Van tovább, de gyáva vagyok az elágazásoknál letérni, és félek, hogy ebbe bele fogok halni.

Úgy érzem, egy csőd az életem. A házasságom -nos, az determinálva volt. Kriplivé tett, az amúgy is nehéz csomagot csak még súlyosabbá tette. Miért is nehéz? Hát erre nincs kedvem válaszoni, sokszor végigsakkoztam már.

Bár enyhíteni tudnám a magányom! Nem lenne több viszonzatlan érzelem! Istenem, bár ne táplálnék semmi egyoldalú érzést többé! most vagy velem van baj, és félreértem mások kommunikációját, vagy félnek tőlem, és nem mernek közeledni. Istenem, add, hogy megvilágosodjak! Ne tápláljak hamis illúziókat, fogadjam el, hogy 40 évesen már nem vagyok vonzó, mint azt titkon remélem! Add, hogy ne bántson a mellettem élő közönye! Add, hogy őszintén feloldódjak valamiben - méginkább valakiben!

Casta Diva -- Maria Callas (Best)

Szeretném leépíteni a hozzám méltatlan barátságot. Nem akarok hallani írról a barátnőmről többé, akit szeret a férje, és aki már két pasival megcsalta őt, jelentéktelen személyisége, stílusa és megjelenése ellenére. (Nem is vagyok irigy...) Pedig ragaszkodom hozzá több okból is: pl. mert egy fontos korszakom szereplője - GYES barátság. De nincs kontinuitás. Vége.

Tudom, mindenkire ennyi minden zúdul 40 évesen. Méltóbb barátokra van szükségem. Pl. a két ovis anyukáéra, akiknek a lányai ugyanabba a suliba járnak, mint az enyém. Milyen mások ők: kifinomultak, műveltek, igényesek és szabadok - legalábbis szabadságra törekednek, amit természetes állapotnak tartanak. (Á la Locke)

Adj harmóniát, s ha nem tudod megadni, amit az előbb kértem, adj belenyugvást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://melisandegyuruje.blog.hu/api/trackback/id/tr77183232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.